fbpx
Jaspaertstede 26, 9950 Waarschoot
09/395.10.80
team@eigenwijsjes.be

De investeringsaftrek

De investeringsaftrek

Momenteel biedt de overheid weinig subsidies aan op gebied van digitalisering.
Enkel via de KMO-groei kan je subsidies bekomen.

Deze dossiers zijn jammer genoeg op afroep en de indiening van het dossier biedt geen garantie op bekomen van subsidies…

Maar hoe kan je er toch voor zorgen dat jouw investering in digitalisering op een of andere manier fiscaal interessant is?

In 2020 werd er iets in het leven geroepen, namelijk de investeringsaftrek.

Wat is het?

Dit is een fiscaal voordeel waarbij men een bepaald percentage van de aanschaffings- of beleggingswaarde van de investeringen mag aftrekken van de belastbare winst.

Met de investeringsaftrek wordt de aftrek voor investeringen, verkregen tussen 12 maart 2020 en 31 december 2022, verhoogd tot 25%.

Wie komt in aanmerking?

Eenmanszaken, kleine en grote vennootschappen die winsten ontvangen uit een industriële, commerciële of landbouwactiviteit kunnen genieten van deze investeringsaftrek. Ook de beoefenaars van vrije beroepen komen in aanmerking. Vzw’s zijn echter uitgesloten.

Digitale investeringen

Voor digitale investeringen, verkregen of tot stand gebracht tussen 12 maart 2020 en 31 december 2022, kan je er voor opteren om het percentage van 25% toe te passen in plaats van de gebruikelijke aftrek van max 13,5%.

Deze verhoogde aftrek kan gebruikt worden voor digitale vaste activa die dienen voor integratie en exploitatie van digitale betalings- en factureringssystemen en systemen die dienen voor beveiliging van informatie- en communicatietechnologie. 
Ook de investering in een witte kassa of in een webshop voor e-commerce komen in aanmerking voor dit fiscaal voordeel.

Was je van plan om te investeren in digitalisatie, maar geen zin om dossiers te schrijven. Via de investeringsaftrek kan je genieten van een fiscaal interessant voordeel.

Contacteer ons dan vrijblijvend om te luisteren wat er mogelijk is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu bellen

Cookie Policy